[addtoany]

Rökt färskost med het honung

Ute efter en iögonfallande och munvattnande förrätt som alla gäster kommer slåss om? Här har du den! En förrätt som kräver lite ansträngning som du kan sätta din egen knorr på genom att krydda med dina favoritsmaker. 

Nivå

Nybörjare

Förberedelser

5 minuter

Tillagningstid

2 timmar

Portioner

8

Laga det med vår

10.25 Inch Cast Iron Skillet

Ingredienser

  • 250-300 g färskost. Kall.
  • 2 msk All-Purpose Rub, (eller din favoritrub)
  • 1 msk flytande honung
  • ½ tsk finhackad persilja
  • ¼ msk chiliflakes.
  • kex eller crostinis

Gör så här

  1. Värm upp ditt Egg, grill eller rök till 120° C.
  2. Krydda ditt färskostblock med din valda rub. Alla sidorna ska vara kryddade. 
  3. Använd en skarp kniv för att skära ostens ovansida diagonalt, ca 1 cm djupt. Gör samma sak från andra håller så du får ett rutmönster. 
  4. Lägg osten i pannan och sätt in pannan röken.
  5. Rök i två timmar.
  6. Ta ut pannan, ringla över honung och garnera med chiliflakes och persilja. 
  7. Lägg kexen runt om osten och servera.

Att dricka till: Kall öl.

Noteringar: Ingen behöver veta att det krävdes så lite ansträngning att göra något så här gott. Pannan kommer hålla osten varm, plus att den är fin att ställa fram på bordet.

CONTRIBUTED BY:

Lodge Cast Iron

Hoppas att du gillar våra storys och recept! Följa oss på Instagram, och Facebook, och tagga gärna dina bilder med #lodgecastironsverige eller @lodgecastironsverige för att synas i våra kanaler.

Rekommenderade recept som
vi tror att du gillar

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.