Smashed Burger
Somriga smaker av Grekland och utomhusliv! Dessa mustiga hamburgare tillagas bäst på Lodge gjutjärnshäll, smashas platta med hamburgarpressen och serveras med yoghurtsåsen med Epic Spice Lamb Rub.
Nivå
Nybörjare
Förberedelser
10 minuter
Tillagningstid
20 minuter
Portioner
4
Laga det med vår
Stekhäll & Hamburgarpress
Ingredienser
- 600 g nymalt lamm- eller nötkött, använd den vilken färs du gillar bäst
- 1 msk Steak Seasoning Epic Spice
- Havssalt och krossad svartpeppar
- 4 brioche hamburgerbröd
- 4 tjocka tomatskivor från bifftomat
- 150 g fetaost, smulad
- Olivolja till hällen
Lamb Rub yoghurtsås
- 1 dl fet grekisk eller turkisk yoghurt
- 1 dl god majonnäs
- 1 msk Epic Spice Lamb Rub krydda
- 1 tsk honung
- Salt efter smak
Gör så här
1. Blanda köttfärs och Steak Seasoning krydda i en skål, krydda med salt och peppar. Låt vila några minuter och dela upp i 4 hamburgare.
2. Yoghurtsåsen: Blanda alla ingredienser i en skål och låt vila i kylen.
3. Hamburgarna: Värm grill alt. spis till medelhög värme. Pensla gjutjärnshällen med olja och hetta upp.
4. Rulla köttfärsen till bollar och lägg på hällen. Låt ligga som bollar ca 30 sekunder och smasha sedan burgaren med pressen till ca 1,5 cm tjocka. Grilla burgarna till rare, medium eller well done efter smak och tycke
5. Placera de delade bröden på hällen och grilla dem hastigt. Montera hamburgarna: bröd, sås, hamburgare, tomatskiva, fetaost, sås, bröd.
CONTRIBUTED BY:
Lodge Cast Iron
Vi hoppas att du gillar våra artiklar och recept! Följ oss på Instagram och Facebook och tagga gärna dina bilder med #lodgecastironsverige eller @lodgecastironsverige för att synas i våra kanaler.