[addtoany]

Vitlök och Parmesanfyllda Svampar

En dem små får man ta två – det är väl så man säger? Läckra fyllda svampar som passar perfekt på buffén, minglet eller när du dukar upp dina tapasfavoriter.

Nivå

Nybörjare

Förberedelser

30 minuter

Tillagningstid

20 minuter

Portioner

8-10

Laga Med Vår

Carbon Steel Griddle

Ingredienser

  • 900 g baby portobellosvampar eller champinjoner
  • 1 packet Saltine crackers, smulade
  • 2 dl smält smör
  • 1 msk pressad vitlök 
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 4,5 dl riven mozzarellaost, uppdelat
  • 1,2 dl parmesanost

Beskrivning

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rengör svampen försiktigt med en svampborste och ta ut stammen och spara till någon annan rätt.
  3. Ta de smulade kexen och lägg tillsammans med det smälta smöret i en bunke. Blanda noga och tillsätt sedan pressad vitlök och vitlökspulver. Vänd sedan ner mozzarellan, men spara lite för att toppa svamparna med. 
  4. Använd en sked för att fylla svamparna, fyll så de är lite överfulla. Placera de sedan på en häll i inbränd kolstål. 
  5. Toppa svamparna med riven mozzarella och parmesanost. 
  6. Baka av i ugnen 20 minuter eller tills osten fått en fin brun färg. 
  7. Servera med en god tomatsås eller pesto, om så önskas.

CONTRIBUTED BY:

Lodge Cast Iron

Vi hoppas att du gillar våra artiklar och recept! Följ oss på Instagram, and Facebook, och tagga gärna dina bilder med #lodgecastironsverige eller @lodgecastironsverige för att synas i våra kanaler.

Rekommenderade recept som
vi tror att du gillar

Börja skriva och tryck på Enter för att söka

Kundvagn

Inga produkter i varukorgen.